onsdag 7 augusti 2013

En naturlig fortsättning - tack, hejdå så ses vi på annan plats!

På fredag börjar officiellt mitt nya lärår - och min nya tjänst. Läråret 13/14 (visst är det ett bra ord, lärår?) är jag förstelärare i svenska med fokus på IT-utveckling på Östra Real.

Officiellt på fredag, men jag har faktiskt smygstartat lite. En ny blogg, min förstelärarblogg, har sjösatts, och från och med nu kommer mina reflektioner om undervisning och utveckling att finnas där:
www.lejonetochraven.wordpress.com

Tänk vad kul det var att starta Mrs Tigerteach! Kul och pirrigt. Det kändes som ett stort kliv att ta, detta att börja använda filmkameran och testa nya vägar framåt. Det var skönt att ha ett lite knasigt alias att luta sig mot, både när det gick bra och när det gick åt skogen. När jag tittar tillbaka bland inläggen påminns jag om heurekamoment och modlösa stunder, men framförallt om att det finns så mycket roligt kvar att upptäcka och utveckla. Men Mrs Tigerteach är kanske inte så relevant längre, som alias betraktat. Det är inget konstigt att vara lärare i en utvidgad kontext. Det känns inte konstigt.  Det gjorde det först, och då var Tigerteach bra att ta till. Nu behövs hon inte längre. Så hejdå, och tack!

(Fast det är lite komiskt ändå, detta med naturlig utveckling. Från Tigerteach till lejon och rävar; naturen spökar i min egen bloggvärld, helt klart. Och om du undrar varför min förstelärare fått ett djuriskt namn är det bara att titta på den nya bloggens "OM"sida...)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar